Nem emlékszik az esetre

2024.06.25. 09:40

A Varga Barnabást brutálisan letaroló skót kapus érzéketlenül nyilatkozott

Világszerte sokan aggódnak az arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett Varga Barnabásért, éppen ezért meglepő az őt letaroló skót kapus, Angus Gunn nyilatkozata a mérkőzés után. A Norwich City játékosa nem igazán mutatott semmiféle együttérzést a sérült válogatott csatárral.

MW

Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga arcát

Forrás: AFP

Fotó: FABRICE COFFRIN

A műtétet követően legkorábban szerdán engedik ki a kórházból Varga Barnabást, a magyar labdarúgó-válogatott középcsatárát, aki a Skócia elleni 1–0-ra megnyert Európa-bajnoki mérkőzésen többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett – írta meg az Origo. A Fradi csatárának jelleméről mindent elmondott, hogy vasárnap este még abban a hitben volt, majd maszkban futballozik, ha továbbjut a csapat.

VARGA Barnabás; DÁRDAI Márton; BOTKA Endre; GUNN, Angus; RALSTON, Anthony; HANLEY, Grant
Varga Barnabás (j2) a sérüléskor
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Sokan aggódtak érte

Bár a magyar válogatott megtette, amit meg kellett tennie a labdarúgó-Európa-bajnokság harmadik fordulójában, ez vezéráldozattal járt. A meccs 67. percében Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett a skót kapussal történt ütközés után. A szörnyű balesetet követően a Vaol Varga szülőfalujában, Szentpéterfán járt, ahol a szentpéterfai kedvenc sérülését sokan megkönnyezték – derült ki az Origo oldaláról

A kommentszekciókban is rengeteg ember kívánt jobbulást és mielőbbi felépülést Varga Barnabásnak. Volt, aki a magyar futballért végzett munkáját köszönte neki, volt, aki a meccs hősének nevezte a játékost. Egy szombathelyi nagymama pedig kisunokája jókívánságait tolmácsolta. Egy dolog viszont már a mérkőzés alatt is feltűnő volt, hogy miközben a magyar játékosok Szoboszlai Dominikkel az élen kétségbeesetten sürgetik a mentősöket, hogy minél gyorsabban lássák el Varga Barnabást, a skótok a legcsekélyebb aggodalom jelét sem mutatták.

Gunn azt sem tudja, kicsoda

A lefújást követően a skót kapust, Angus Gunnt a BBC faggatta, s amikor a riporter rákérdezett az esetre, Varga Barnabásra, Angus Gunn meglepően érzéketlenül reagált – írta meg a Magyar Nemzet

Az meg ki?

– kérdezett vissza a Norwich City kapusa, aki ezzel sokaknál kiverte a biztosítékot, bíráló kommentek özöne zúdult rá. Utána azzal folytatta, kicsit zavaros volt az eset, ki kellett jönnie, és azt hitte, jól döntött, amikor elindult a labdáért.

Elég fájdalmas volt. Remélhetőleg jól van. Raldo (Anthony Ralston – a szerk.) is felkelt, nem igazán emlékszem a jelenetre

– folytatta Gunn, amivel már nem nagyon tudta megmenteni a helyzetet. 

A kommentelők sem értik, hogy lehet ennyire érzéketlen a kapus. Angus Gunn viselkedése azért is szembetűnő, mert Antoine Griezmann-nal az élen világhírű labdarúgók egész sora fejezte ki az együttérzését Varga Barnabással. A magyar válogatott és a Ferencváros középcsatárát hétfőn megműtötték, Varga Barnabás még aznap este a barátnőjén keresztül üzent a stuttgarti kórházból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában