Orvvadászattal vádolják

2024.06.25. 07:13

Lelőtte a vadnyulakat a szeghalmi férfi, mert kárt okoztak a napraforgójában

Orvvadászat bűntette és folytatólagosan elkövetett, kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 36 éves, szeghalmi férfival szemben, aki engedély nélkül lőtt ki nyolc vadnyulat. Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A járási ügyészség indítványt tett a bűncselekmény eszközeként használt puska elkobzására is.

Nyemcsok László

A vádirat szerint a férfi az egyik helyi vadásztársaság tagja. Idén május 15-én és a megelőző napokban több alkalommal megjelent a Körösladány külterületén lévő, úgynevezett Kincses-táblánál, és az engedéllyel tartott, távcsővel és hangtompítóval felszerelt puskájával lelőtt nyolc, összesen 400 ezer forint értékű vadnyulat.

vadnyúl, vadász, lelőtte, orvvadászat
Nyolc, összesen 400 ezer forint értékű vadnyulat lőtt le a férfi. Illusztrácó: Shutterstock

A földterületet, amelyen a bűncselekmény történt, a terhelt bérlőként használja, azon napraforgót termeszt, de azon vadászati jogosultsággal egyik másik vadásztársaság rendelkezik, nem az, amelynek a terhelt is a tagja. A vadnyulakat a férfi azért lőtte le, mert kárt okoztak a növényben.

Az elpusztult jószágokat a férfi a helyszínen elrejtette, nem vitte magával. Vadászként idegen vadászterületen engedély nélkül ejtett el vadakat; cselekményével az idegen vadásztársaságnak 400 ezer forint kárt okozott, amit megtérített.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában