Senki nem sérült meg

2024.06.26. 15:24

Szándékos gyújtogatás miatt volt tűz a gyopárosi gyógyászati központban

Tűz volt a gyopárosi gyógyászati központban, de ami a legfontosabb hír: senki nem sérült meg, mindenki el tudta hagyni a gyógyászati központot. A tüzet szándékos gyújtogatás okozta, az eset a gyógyászati kezeléseket nem érinti.

Csete Ilona

Füsttel telítődött egy helyiség szerdán délelőtt az Orosháza-Gyopárosfürdői Fiziko- és Balneoterápiás Központban, a gyanú szerint szándékos gyújtogatás történt, egy tusolókabinnál.

szándékos gyújtogatás, tűz, orosháza, gyógyászati központ
Tűzoltók dolgoznak a gyógyászati központ előtt, a gyanú szerint szándékos gyújtogatás történt. Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

– A helyi, valamint a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az épületből a dolgozókat és a vendégeket kivezették, majd a füsttel telítődött helyiségeket átvizsgálták. A tűzoltók a felderítés során az egyik öltözőben egy magától kialudt, megégett tusolókabint találtak. A tűz nem terjedt tovább, az eset során senki sem sérült meg – adta ki a hivatalos közleményt Várszegi György tűzoltó százados, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Ahogy arról a kórház hivatalos oldalán beszámolnak a tűzoltók átvizsgálták az épületet, miközben a kezelésen lévő betegek az utcán vártak és beszélgettek. Hamar felmerült, hogy valaki gyújtogathatott, ezt délután megerősítette a rendőrség.

A rendőrök előállították a szándékos gyújtogatással gyanúsított férfit

– A tüzet a gyanú szerint egy férfi szándékosan okozta, őt a rendőrök előállították és az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene – mondta Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gyógyászati központ tűzzel érintett részén az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet munkatársai végzik a kezeléseket.

Felmérik a kárt

– Kollégáink már elkezdték felmérni, pontosan mekkora a kár, ennek végeztével azonnal nekikezdünk az érintett helyiségek helyreállításának. Ez azonban nem érinti a gyógyászat működését, nem lesz leállás, minden előjegyzett száraz és vizes kezelést és orvosi vizsgálatot megtartunk. A tűzzel érintett emeleti férfi öltözőt a felújítás idejére lezárjuk, a férfiak a földszinti öltözőt használhatják – mondta dr. Bozsár Stefánia. Az orosházi kórház főigazgatója hozzátette, nagyon köszöni a tűzoltók gyors és hatékony munkáját, és külön köszöni a kezeléseket félbeszakító betegek és kórházi dolgozók helyszínen tanúsított megértését és türelmét.

A vendégek használhatják a medencéket

A gyopárosi fürdőt üzemeltető Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Benkő Ferenc az OrosCafénak nyilatkozva elmondta, a fürdő működésére ez az esemény nincs befolyással, a vendégek a medencéket ugyanúgy tudják használni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában