Kezdeményezés

2023.06.21. 09:16

Hazabringázott nyereményével a földvári diák

Öt év, öt új bringa, öt boldog nyertes. Ez a summázata annak a házi versenynek, a pusztaföldvári kezdeményezésnek, amit a helyi körzeti megbízott indított útjára azért, hogy az iskolásokat a biztonságos közlekedésre a helyi adottságokat kihasználva, a forgalmi szituációk alapos megismerésére tanítsa. A játékos ismeretszerzés végén minden évben a legjobbnak bizonyuló diák az önkormányzati támogatással beszerzett kétkerekűt megnyerheti.

Csete Ilona

A boldog nyertes a tanévzáróról már kerékpárral tekert haza

Fotó: BMH

Pusztaföldváron a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákja, a hetedikes Szűcs Dávid idén a boldog nyertes. Ő a szombati tanévzáró ünnepségen tudta meg, hogy a Nyerj egy kerékpárt! program keretében a teljesítményével, a tudásával kiérdemelte az új bringát.

Már korábban megírtuk: egyedülálló ez a kezdeményezés Békés vármegyében. Kincses István körzeti megbízott az, aki foglalkozik a diákokkal egész évben (elméleti és gyakorlati ismeretszerzésre alkalmas feladványokkal pallérozza a diákok tudását az iskolarendőr), ebben támogatókra lelt. Az önkormányzat és az iskola is segíti a munkáját.

Kis Rozália, az iskolarendőr program koordinátora is Földvárra látogatott. Mielőtt kihirdette a végeredményt, emlékeztette a résztvevőket, hogy 2018 óta nagy sikere van a községben a biztonságos közlekedésre nevelésnek. Különösen fontos ez ilyen korban, amikor a fiatalok már nemcsak gyalogosan, hanem nagyon gyakran kerékpáros, segédmotoros közlekedőkként jelennek meg az utakon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában