Beol podcast

2024.08.15. 09:41

Ötéves a gasztrobusz: vendégünk Prohászka Béla mesterszakács

Stúdiónk vendége Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke volt.

Nyemcsok László

Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy ötéves a gasztrobusz, egy olyan járat, amivel mindenki jól jár, ha megérkezik hozzá.

gasztrobusz, Prohászka Béla, mesterszakács,
Prohászka Béla mesterszakács vármegyén utazó gasztronagykövete Fotó: Beol.hu

Prohászka Béla kiemelte, Békés vármegyében, az Orosházi Hagyományok-Ízek programján debütált a Nemzeti Művelődési Intézet által üzemeltetett gasztrojárgány 2019-ben. A mindennel felszerelt buszban rengeteg hungarikum étel készül, és ingyenesen kínálják az adott rendezvény látogatóinak.
Prohászka Béla szólt arról, szeptember 4-én a Békés vármegyei közfoglalkoztatási vásáron, majd szeptember 7-én, a Vármegyenapon is jelen lesznek Békéscsabán. Addig is járják az országot, és hirdetik többek között a Békés vármegyei hungarikumokat, legyen szó például csabai vagy gyulai kolbászról.
Vármegyénk utazó gasztronagykövete arról is beszélt, hogy milyen szakmai, oktatási kapcsolatokat sikerült kialakítani vietnámi társintézményekkel, és hogy mennyire szeretik a gulyáslevest, a töltött káposztát Pekingben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában