Beol podcast

2024.08.19. 09:01

Jelentős infrastrukturális fejlesztések előtt Békéscsaba: vendégünk Opauszki Zoltán

Vendégünk Békéscsaba környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka, Opauszki Zoltán volt, akivel a Körösök Völgye Aktív Turisztikai Stratégia elfogadásáról, a Békéscsaba kerékpárútjainak felújítását és bővítését célzó nyertes TOP Plusz pályázatról, valamint a szintén európai uniós forrásból megvalósuló csapadékvíz-elvezető árokrendszer fejlesztéséről beszélgettünk.

Opauszki Zoltán

Fotó: Beol.hu

A kormány nemrégiben elfogadta a Körösök Völgye Aktív Turisztikai Stratégiát, amely nemcsak Békéscsaba, hanem egy sor Körös menti település sorsát határozhatja meg, legalábbis ami az aktív turisztikai lehetőségeket illeti. Emellett a napokban érkezett a hír, hogy megszületett a támogatói döntés az irányító hatóság részéről a Békéscsaba kerékpárútjainak felújítása, a kerékpárút hálózat bővítése céljából benyújtott, a „Fenntartható városfejlesztés” tárgyú TOP_Plusz pályázat esetében. Szintén friss történés, hogy 800 millió forint európai uniós forrásból a város csapadékvíz-elvezető árokrendszerének fejlesztése is megtörténhet a következő időszakban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában