Visszatekintő

2024.09.08. 14:19

Ezek voltak a legolvasottabb cikkeink ezen a héten

Hamarosan itt az új hét, új hírekkel és új statisztikákkal. A hét zárásaként ismét megnéztük a számokat, és mutatjuk az elmúlt hét nap legolvasottabb cikkeit.

Beol.hu

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

Megnyitott a Vármegyenap szombat délelőtt Békéscsaba szívében, a Szent István téren és az Andrássy úton. A látványos, zenés felvonuláson közreműködtek többek között a tótkomlósi fúvószenekar tagjai és a békéscsabai mazsorettek, kisbíró vitte a rendezvény hírét.

Értesüléseink szerint hétfőn este közlekedési balesetben meghalt egy férfi Battonyán. Megkerestük a rendőrséget, ahol elmondták, hogy egy Dombegyház felől Battonya irányába tartó busz vezetője hétfőn, 19 óra 56 perckor jelentette be, hogy Battonya határában egy élettelen férfi van az út szélén, mellette egy összetört kerékpár.

A gyenge árpa- és búzatermés után a Békés vármegyei gazdák bizakodtak abban, hogy a napraforgó és a kukorica behozza a veszteséget. Nem így történt, az aszály érezteti a hatását: kukoricánál például a két-három hónapja várt 100–120 mázsás hektáronkénti termés helyett jó, ha a felét vághatják a gazdák Békésben. Több Békés vármegyei gazda is úgy fogalmazott, ilyen katasztrófa még nem volt a határban.

Érdekességekkel spékeli meg óráit, igyekszik élményeket adni a gyermekeknek Bordásné Mundrucz Csilla, a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola történelem-magyar szakos tanára, aki az előző tanév végén megkapta a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést. Bordásné Mundrucz Csilla kiemelte: a díj nem változtatta meg, továbbra is a legjobbra törekszik, és most is kíváncsian, izgalommal készül a következő tanévre.

Szeptember 14-én, szombaton immáron tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Román Gasztronómiai Fesztivált és Családi Napot, amelynek a gyulai várkert ad otthont – jelentette be a helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatón Kozma György, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata elnöke. Az Országos Román Gasztronómiai Fesztivál kulturális, könnyűzenei és családi programokkal is várja az érdeklődőket.

Dr. Schweiczer Ildikó a Szeghalmi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese.





 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában