Békéscsaba

2024.06.26. 18:26

Street art kiállítás nyílt a szegyás diákok munkáiból a főtéren – galériával

A BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium művészeti tagozatán tanuló diákok évközi feladataiból és vizsgamunkáiból nyílt szabadtéri, úgynevezett street art kiállítás szerdán Békéscsaba főterén. A street art kiállítással az alkotásokon túl egyúttal az iskola művészeti képzései is megismerhetőek.

Licska Balázs

A Szent István térre kihelyezett tablókon látványos módon jelenik meg a divat, a fotó, a grafika és az animáció, így a street art kiállításon megismerhető az, hogy milyen művészeti – divat-, jelmez- és díszletkészítő; fotográfus; grafikus; mozgógép- és animációkészítő – képzések érhetők el a békéscsabai középiskolában.

street art kiállítás, szegyás, diákok, vizsgamunkái
Szegyás diákok munkáiból nyílt street art kiállítás Békéscsaba főterén. Fotó: Imre György

Novák Attila, az intézmény művészeti munkaközösség-vezetője elmondta, hogy a street art kiállítás révén nem az érdeklődőket hívták be egy kiállítótérbe, egy műterembe, hanem a művészet ment ki az utcára. Ezzel – jó értelemben véve – provokálni szerettek volna, megmutatni azt, hogy milyen munka zajlik a mondhatni elefántcsonttoronyban, a középiskola Fajó János alkotóházában

Igazi street art kiállításként mutatkozhatnak be

Elismerte, hogy szkeptikus volt, hogy szükség van-e erre, hogy illeszkedni fognak-e az alkotások a főtérre. Kiemelte azonban, hogy kellő precizitással, esztétikával, minőségben, megfelelő installációval, igazi street art módon hozták ki a Szent István térre a diákok alkotásait. A képek dinamikusak, mindenben a lényegre törnek, ennek hála gyors vizuális élményt kapnak a járókelők.

Beszélt arról, hogy a rendhagyó kiállítás minden eleme a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium csapatát dicséri, valódi összefogás eredménye, hogy megvalósulhatott. Példaként hozta fel, hogy a nyomdaipari tudás- és képzőközpontban készítették el a keretben lévő tablókat, amelyek – ahogy azt a megnyitón is meg lehetett tapasztalni – mindenféle időjárást kibírnak. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!