Labdarúgás - Vármegyei I. osztály

2024.06.26. 13:12

A mezőny előtt tornyosult a Termál FC

Hét évnyi viharsarki szereplés után lép vissza ősztől az országos focitérképre a Gyulai Termál FC labdarúgócsapata. A Brlázs Gábor által tavaly nyáron átvett alakulat úgy kimagaslott a Vármegyei I. osztályú bajnokság mezőnyéből, mint porcelán zsiráf az ajándékboltban, biztosan nyerte a versengést, ahogyan a Bánk-Dalnoki Akadémia elleni osztályozót is sikerrel vette.

Bakulya Mihály

– A szezon kezdetén kitűzött elsődleges célként az NB III.-as tagság kiharcolása, a kupában pedig a főtáblára jutás lett meghatározva. Jelentős átalakuláson ment át a keret, melynek kialakításában lehetőségeinkhez mérten szabad kezet kaptam. Rendhagyó módon nem az állományhoz kellett igazítani taktikát, hanem az általam elképzelt játékhoz tudtunk a szinthez képest minőségi játékosokat igazolni a hiányposztokra – utalt a tavaly nyári kezdetekre a vezetőedző.

vármegye, Termál FC, labdarúgás
A fehér mezes termálosok az osztályozót is könnyedén vették. Fotó: Kiss Zoltán

Megfelelő kiválasztás, stabil háttér

A sikeres kiválasztás és a megfelelő háttér biztosítása hatására a csapat sorra nyerte mérkőzéseit. Ősszel csupán a Szarvas elleni hazai gól nélküli találkozón nem szerzett három pontot, tavasszal pedig a megerősített Előre II.-vel szemben szenvedte el egyetlen vereségét, ezzel együtt 18 egységgel gyűjtött többet, mint a dobogón közvetlenül mögéjük besoroló lila-fehér rivális.
– Az eredményeknek is köszönhetően, remek öltözői hangulat, hihetetlenül jó közösség alakult ki, ami lényegesen megkönnyítette a kemény munkát. Tavasszal átadásra került a kifogástalan állapotú centerpálya, ami nagy segítséget nyújtott a stílusunkból adódó játék minőségének növeléséhez. Kiváló szezont produkált a csapat, nagyon sok jó egyéni teljesítménnyel. A bajnokságban minden megyét figyelembe véve, a legjobb statisztikákkal, mindössze öt pontot veszítve lettünk aranyérmesek – summázott Brlázs Gábor.
Azt már mi tesszük hozzá, hogy a Termál FC kapuját mindössze tíz alkalommal tudták bevenni az ellenfelek, a plusz száznégyes gólkülönbség tekintélyes. A termékenységnek köszönhetően nem véletlen, hogy Tanner Gergő személyében Gyuláról került ki a csoport gólkirálya is. A bajnoki trófea mellett a vármegyei kupát is magasba emelhették a játékosok, ahol minden mérkőzést legalább két gólnyi különbséggel nyertek.
– A bajnokságot hetekkel a vége előtt behúztuk, azt követően izgatottan vártuk az osztályozó sorsolását. Szerencsére a párharc hazai összecsapásán rengeteg helyzetet kialakítva, háromgólos előnyt szereztünk, amit megőrizve, kapott gól nélkül harcoltuk ki a feljutást. Sok ember áldozatos munkája, támogatása van ezen emlékezetes szezon mögött. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek. A vezetőség döntése értelmében nem folytatódik az együttműködés, Nyéki Boldizsár kollégámmal együtt távozunk. További sok sikert kívánunk! – tette hozzá a szakember.

Házi góllövőlista
30 gólos: Tanner Gergő
11 gólos: Bojtos Tamás
9 gólos: Szabó Zsombor, Varga József-Dominik, Zabari Dávid
8 gólos: Varga Tamás Károly
6 gólos: Trescsula Máté
5 gólos: Dajcs Ádám
4 gólos: Kukla Zsombor
3 gólos: Nagy Sándor, Repisky Dániel, Szabó Viktor, Zsilák Mátyás
2 gólos: Katona György Viktor, Kiss Tamás, Szabó Péter
1 gólos: Babinyecz Balázs, Borbély Zsombor, Horváth Zoltán

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában