Antifa-ügy

2024.06.26. 10:41

Magyarországról panaszkodott egy interjúban a szélsőbaloldali aktivista

EP-képviselőként a fogvatartottak jogaiért kíván felszólalni Ilaria Salis.

MW

Ilaria Salis olasz szélsőbaloldali aktivista

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

A fogvatartottak jogaiért és a neonácik térnyerése ellen szólalna fel az Európai Parlamentben a szélsőbaloldal olasz üdvöskéje, a bűnügyi tárgyalás elől Strassbourgba menekülő Ilaria Salis, akivel a baloldali The Guardian brit napilap készített interjút – írja a Magyar Nemzet.

Természetesen ez egy nagyon kemény időszak volt, egy olyan élmény, amely próbára tett, és még mindig nem épültem fel teljesen

– panaszolta Salis, akire a The Guardian tanárnőként hivatkozik annak ellenére, hogy az olasz sajtó szerint soha nem volt állandó munkahelye, alkalmanként helyettesítő tanárként dolgozott iskolákban.

A hosszú és „a vádakhoz képest teljesen aránytalan” büntetés (ha elítélik, akár 11 év börtönt is kaphatott volna) még mindig nagyon megrémíti – tette hozzá.

Megírtuk, Salist azért vádolták meg bűnszervezetben elkövetett testi sértéssel, mert tavaly februárban egy szélsőbaloldali csoport tagjaként részt vett több járókelő brutális bántalmazásában.

A brit lap ezt úgy szépíti, hogy a nőt egy neonáci demonstráció kapcsán szervezett „ellentüntetésen” vették őrizetbe – hívja fel a figyelmet cikkében a Magyar Nemzet.

Ilaria Salis kritizálta az olasz kormányt, mert az szerinte többet is tehetett volna az ügye érdekében. Különösen keményen ostorozta Matteo Salvini miniszterelnök-helyettest és pártját, a Ligát annak „szörnyű hozzáállásáért”, bár mint mondta, ez „nem lepte meg”. Salvini szerint Salis annak a szélsőbaloldali csoportnak a tagja, amely 2017-ben megrongált egy, a párt által használt pavilont a Milánóhoz közeli Monzában.

További részletekért kattintson.

Cáfolta a The Guardian megjelent állításokat a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) határozottan visszautasítja a korábban szélsőbaloldali támadásokkal gyanúsított olasz nő újabb, valótlan tartalmú állításait – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a BVOP.

„Az alaptalan vádakat több alkalommal cáfoltuk már, sőt arra is lehetőséget biztosítottunk, hogy a hazai és nemzetközi sajtó munkatársai személyesen győződjenek meg az érintett volt fogvatartott elhelyezési körülményeiről” – hangsúlyozta a BVOP.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában